Sadržaj bloga

Na ovom bih mjestu željela kronološki okupiti sve (još uvijek) dostupne multimedijske uratke nastale kroz godine kad sam bila odgovorna za taj dio natjecanja. Izrađeni su različitim tehnikama uz korištenje različitih alata, pa je blog vrlo pogodan za prikaz.
Vjerujem kako su vrijedni javne vidljivosti te vrlo iskoristivi kao motivacijski materijali pri obradi lektirnih naslova u nastavi hrvatskog jezika, te iskoristivi i uz druge nastavne sadržaje.

1. sezona, šk. god. 2013./2014. Agata Christie, Ubojstvo u Orient exspressu
2. sezona, šk. god. 2014,/2015. Salinger, Lovac u žitu
3. sezona, šk. god. 2015./2016. Ivo Brešan, Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja
4. sezona, šk. God. 2016./2017. Goethe, Patnje mladog Werthera

petak, 21. travnja 2017.

4. sezona, Medicinska škola Osijek


Anastasia Ivančević 1.g
Nensi Ilibašić 1.s3
Korina Sinković 1.s3
Larisa Marić 2.g
Zorana Vidaković 2.g


Mentorica: Alta Pavin Banović, mag. bibl.


Medicinska škola Osijek

Patnje mladoga W. u Osijeku iz 21. stoljeća


Kreativni multimedijski uradak napravili smo kroz nekoliko faza: čitanje književnoga djela Johann Wolfgang von Goethe, Patnje mladoga Werthera, odabir prigodnih citata, fotografiranje grada Osijeka, izbor prigodnih fotografija grada Osijeka, stavljanje nacrtanoga lika koji predstavlja W. u kompoziciju fotografije, slaganje fotografije i izabranih tekstova te izbor instrumentalne glazbe u video animaciju.


U izradi multimedijskoga uratka koristili smo programe: Adobe Photoshop CC 2015 i Adobe Premiere Pro CC.


Ideja kreativnoga multimedijskoga uratka ili cilj video animacije je predstaviti grad Osijek u kojemu se mogu pronaći njegovi stanovnici koji u svoj dnevnik zapisuju gotovo slične ili iste doživljaje kao glavni lik u književnome djelu Patnje mladoga Werthera. Bez obzira na vrijeme u kojemu čovjek živi, 18. ili 21 stoljeće, gotovo uvijek postavlja ista pitanja i  proživljava kao i Werther slične osjećaje, ljubavne situacije te promišlja o vrijednosti i dostojanstvu života, prijateljskoga i obiteljskoga zajedništva, o ljubavi, vrijednosti odgoja, ljepoti i očuvanju prirode.

Kreativni uradak je namijenjen svakome čovjeku koji promišlja o vrijednosti života te ga ponuđeni citati potiču na čitanje književnoga djela Johann Wolfgang von Goethe, Patnje mladoga Werthera i na književna djela slične tematike kao i na pisanje dnevnika, ukoliko već ne piše, kako bi se lakše suočio sa svojim životnim situacijama i osobnim osjećajima.

https://drive.google.com/file/d/0Bxlj1F1cXU8Pa3lSR3lfRHhWdmM/view?usp=sharing


Nema komentara:

Objavi komentar